Dongense agenda


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren
DONGENSE ACTUELE AGENDA


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden  op deze  pagina geplaatst.Neem vandaag  nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV 

Volckaert televisie


Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het  Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld  met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment.  De  programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden.


OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO


10 juni:

Verrassend Dongen!


Maandag 10 juni (2e Pinksterdag)  staat de gemeente Dongen bol van allerlei verrassende geheimen. Op 24 locaties in Dongen, 's Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart kun je bijzondere verborgen parels ontdekken. Heb je bijvoorbeeld weleens in een mensennest gezeten, geracet met elektrische bierkratten of gedwaald in een theetuin? Het kan allemaal! Durf jij het aan?

Deelnemende locaties
Aan Verrassend Dongen doen 24 locaties mee: De Cammeleur, DongenNieuws i.s.m. Pix4Profs (locatie oude postkantoor aan de Hoge Ham), Restaurant DongensGenieten, Bierbrouwerij Opener, Pukkemuk speelboerderij Kookstudio 't Veurhuis, Café 't Vaartje, Café-zaal 't Karrewiel, Kwekerij Zeelenberg, Tomatenkwekerij Natuurlijk Tomaat, Boomgaard Lisboa, Museum Van den Mosselaar, De Vlaamsche Spijcker, Natuurlijk Verschure, De IJzertijdboerderij Restaurant Den Hespel, Museum De Looierij, Volckaert, Moskee Dongen, Molen Koningin Wilhelmina in samenwerking met foodtruck Kakelbont, NOX Room, Kapel Zusters Franciscanessen, Laurentiuskerk en Brasserie Restaurant Winkk.

Programma
Vrijwel alle locaties zijn tussen 11.00 en 17.00 uur te bezoeken. Er is geen vaste route. Je kunt overal beginnen en eindigen. Vanwege de drukte raden we je aan om op de fiets te komen. Voor sommige activiteiten of hapjes wordt een kleine bijdrage gevraagd. Meer informatie over het programma per locatie en een plattegrond vind je op hier. Vanaf begin mei zijn de folders bij de deelnemers beschikbaar. Op woensdag 29 mei (de dag voor Hemelvaart) wordt de folder met het Weekblad Dongen huis-aan-huis in de gemeente bezorgd.

Nieuw: met de bus!
VANDERWOU Tours uit Dongen verzorgt op 10 juni gratis busvervoer in het buitengebied. Er zijn acht bushaltes waar je kunt in- en uitstappen!


MEER INFO : H I E R 


Theaterlezing

Het Grootste Cadeau

2 juni in de Cammeleur

Charlotte van der Pluijm wil vrouwen inspireren

Op zondag 2 juni geeft Charlotte van der Pluijm haar theaterlezing Het Grootste Cadeau in de Cammeleur. Wie is Charlotte van der Pluijm en waarom heeft ze zich als doel gesteld om met name vrouwen te inspireren beter voor zichzelf te zorgen? In een interview leren we de in Dongen geboren fysiotherapeute beter kennen en vertelt ze haar zorgen die ze als fysiotherapeute kreeg toen ze erachter kwam dat het behandelen van chronische klachten niet een kwestie van wegmasseren was, maar een diep proces van innerlijke bewustwording. Inmiddels gebruikt zij haar kennis en ervaring al jaren in de revalidatiezorg waar zij mensen ziet met chronische pijn, vermoeidheid en burn-out.

HIER MEER INFO 


Open Tuinen en Kunst Route Dongen


Komend weekend is het weer zover.

Dan gaat de Open Tuinen en Kunst route 2019 weer van start.Zaterdag 8 juni om 11.00 uur gaan de tuinen en ateliers open en ook op zondag 9 juni kunt u nog genieten van een prachtige tuinen dag.

Voor de 20e keer stellen veel mensen in Dongen, Dongen-Vaart en s’ Gravenmoer hun tuin en/of atelier open voor bezoekers die zijn geïnteresseerd in tuinen of kunst, ideeën willen opdoen of een heerlijk weekend uit willen. Er zijn zowel grote tuinen waar men uitgebreid kan ronddwalen maar ook kleinere tuinen met vaak verrassende beplanting en indeling maar het zijn altijd tuinen waarin u de tuinliefhebber herkent. Laat u verrassen door vaak verborgen tuinen, midden in het centrum of een oase van rust in het buitengebied.


IEDEREEN IS WELKOM, KOM – KIJK EN GENIET VAN ALLES WAT DE OPEN TUINEN EN KUNST ROUTE U TE BIEDEN HEEFT ….. EN DE TOEGANG IS GRATIS


Zie voor informatie en de plattegrond met de Route de Website

http://www.opentuinenenkunstroutedongen.nl 

en ook op facebook Open Tuinen Kunst krijgt u een idee van de tuinen en ateliers die zijn opengesteld.


Graag tot ziens.

Namens alle deelnemers van Open Tuinen en Kunst Route.


MEI 2019 


Dag van het Park zondag 26 mei
Roofvogels tussen de oude bomenOnder het motto “gewoon gezellig buiten” organiseert Stichting Parkplezier op zondag 26 mei voor de negende opeenvolgende keer de Dag van het Park. Plaats van handeling is uiteraard weer Park Vredeoord in Dongen. Doel is om een gezellige middag te creëren voor alle Dongenaren in een sfeervolle omgeving. Daarmee wil de stichting Park Vredeoord promoten als een prachtplek voor natuurbeleving en als plek voor ontmoeting.
HIER MEER INFO ! 


ZLTO afdeling Dongen – Loon op Zand organiseert
26 mei 2019
11.00 tot 16.00 uur
DE KNAPZAKROUTE
Zes agrarische bedrijven van onze ZLTO-afdeling zetten hun deuren open. Wie ze alle zes bezoekt, volgt een leuke route.
DE KNAPZAKROUTE
Op ieder bedrijf kunt u voor een gering bedrag een knapzak kopen, gevuld met tegoedbonnen die u bij de deelnemende bedrijven kunt inwisselen voor iets lekkers. Dat kan iets zijn om ter plekke te nuttigen of om mee naar huis te nemen. Bezoek alle locaties om allerlei lekkere en mooie producten te proeven of te zien.
Op alle locaties zijn diverse leuke dingen te doen voor jong en oud: zo rijd er de hele dag op een gedeelte van de route een huifkar, is er van alles te spelen voor de kinderen (zoals een springkussen, traptraktors, etc.), diverse locaties hebben een heerlijk terras, maar het allerbelangrijkste u krijgt een kijkje in de keuken van een mooie diversiteit aan agrarische bedrijven.
De route is circa 15 km lang, dus een mooie fietstocht.
Leg alvast een knoop in je zakdoek voor deze knapzakroute!
Voor meer informatie zie:
www.zlto.nl/knapzakrouteMEI 2019 VERVOLG


BlacKkKlansman

  • Datum: 27-05-2019
  • Aanvang: 20:00
  • Speelduur: 135 minuten
  • Locatie: Centrum De Volckaert
  • Taal: English  


'BlacKkKlansman' volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

Genre:Misdaad, Drama

Regiseur:Spike Lee

Acteurs:John David Washington, Adam Driver, Laura Harrier, Topher Grace, Jasper Pääkkönen, Alec Baldwin.

Opgenomen in:United States of America

Debuut:30-07-2018Schoolbandcompetitie  Black Velvet Cambreurcollege

treedt op in Tilburg 

 

Om 13.00 uur mag deze Cambreur schoolband Black Velvet op 30 mei in het Tilburgse Bosvreugd aan de slag, enthousiaste toeschouwers helpen natuurlijk altijd. Belangstellenden zijn allemaal meer dan welkom.