AGENDA


Dongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer ,

Klein-Dongen en Dongen-Vaart

De internetkrant  van Dongen  is er voor alle Dongenaren DONGENSE AGENDA 

  


Deze DONGENSE AGENDA is samengesteld uit ingezonden mededelingen  van verenigingen  en instellingen uit Dongen en de regio.Ook uw activiteiten worden  op deze  pagina geplaatst.Neem vandaag  nog contact op met de internetkrant via agenda@dongenhomespot.nl

aan publicatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend

VOLCKAERT TV 


Elke week vindt de bewoner van de Volckaert en van de woningen aan het  Dongepark op deze plaats het programma van de Volckaert Televisie

De TV uitzendingen op de Volckaert zijn gevuld  met nieuws over de Volckaert, Dongen en regio met entertainment.  De  programma's worden nu op het Volckaert kanaal 24 uur uitgezonden. 


OP TERMIJN

TOELICHTINGEN

MEER INFO

FoulPlay
Booze Band
CoverUp

Een nieuw initiatief voor en door Dongense bands
DONGENSE BANDS LIVE!

Het borrelt weer in Dongen! Een aantal Dongense muzikanten heeft (op initiatief van Foul Play’s Rob Heijkant) bedacht, dat Dongen toe is aan een hernieuwde kennismaking met de rijke plaatselijke bandcultuur. Dongen heeft wat dat betreft een reputatie hoog te houden; al sinds jaar en dag is onze gemeente een voedingsbodem voor muziek in veel verschillende uitingsvormen en met name popmuziek in de meest brede zin. Door de jaren heen is Dongen altijd goed bedeeld geweest als het gaat om bands en muzikanten. Dat is mede te danken aan bijvoorbeeld repetitieruimtes (denk aan o.a. De Poort en Rollé) en diverse podia, jamsessies en festivals. Maar vooral is het te danken aan de initiatiefnemers. Dankzij degenen die de eerste stap hebben gezet (of gaan zetten!) voor het oprichten van een band blijft Dongen muzikaal meetellen! Iets om zowel trots als zuinig op te zijn!

Het wordt tijd om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Dat is de missie van Dongense Bands Live! We willen Dongense bands in staat stellen om zich van hun beste kant te laten zien aan het Dongense publiek. Daarvoor werken we samen met (hoe kan het ook anders) De Cammeleur. Die leent zich bij uitstek voor zo’n evenement; grote zaal, goed podium, professioneel geluid en licht, goede akoestiek en goede faciliteiten.
Het plan is, om een aantal keren per jaar een evenement te organiseren genaamd Dongense Bands Live, waarbij Dongense bands/artiesten/acts de gelegenheid krijgen om te shinen.

De eerste editie vindt plaats op zaterdagavond 9 mei.
Om meteen goed voor de dag te komen, zijn er voor die avond 3 zeer geroutineerde bands vastgelegd:
The Booze Band
Foul Play
CoverUp!
Deze bands weten hoe het moet en staan garant voor een gevarieerd avondje genieten van onvervalste muziek door Dongens finest!

Ben je zelf actief als muzikant? Kom jij of één van je bandleden uit Dongen? Lijkt het je wel wat? Laat van je horen! Neem contact op met Dongense Bands Live! via onze facebookpagina!

Kaartverkoop voor de eerste editie startte vrijdag 31 januari via www.decammeleur.nl

Kaartverkoop preview start op 3 maart!

Op vrijdagavond 15 mei 20.15 uur is het alweer tijd voor de preview van het theaterseizoen 2020-2021 in De Cammeleur. Tijdens deze spetterende avond krijg je een voorproefje van voorstellingen die wij komend seizoen aanbieden. Natuurlijk ontvang je ook weer een leuke korting op voorstellingen die je dan boekt. Geniet je mee van onze selectie van optredens uit het komende seizoen?

Onze preview-avond is niet compleet zonder een fantastische host! Dit jaar zal niemand minder dan Rob Scheepers de aftrap van het nieuwe theaterseizoen presenteren. Deze scherpe Brabander is tonprater, stand-upcomedian, entertainer en columnist.

Kaartverkoop voor deze avond start op dinsdag 3 maart om 11.00 uur via www.decammeleur.nl. Zorg dat je deze bijzondere avond niet mist en kom voorproeven van een bijzonder theaterseizoen! We zien je graag!

MAART 2020 


Ontroerend kindverlies

in het land van eenkindpolitiekMaandag 2 maart vertoont Cinemaclub Dongen de film“So long my Son” in het theater De Volckaert.


Het is midden jaren tachtig, de tijd van de eenkindpolitiek, eind jaren zeventig in China ingevoerd om de overbevolking tegen te gaan. Als de film begint zijn Liyun en Yaojun fabrieksarbeiders in verschoten blauwe Mao-overalls. Omdat Liyun en haar man al een zoontje hebben, moet Liyun een abortus ondergaan, een ingreep die haar onvruchtbaar maakt. Als hun enige zoon vervolgens tragisch verongelukt, adopteren ze in het geheim een weesjongetje. Om geen slapende honden wakker te maken, verhuizen ze naar een klein kustplaatsje in het zuidoosten waar Yaojun een bootreparatiebedrijfje begint. Ze verliezen het contact met vrienden en leven een teruggetrokken bestaan.


Het verhaal verloopt niet chronologisch, maar dwarrelt door de tijd, waardoor het soms even puzzelen is. Door deze opzet van regisseur Wang Xiaoshuai houdt dit zoekplaatje je als kijker alert. Door het mooie, subtiele spel van Yong Mei en Wang Yingchun die eerder dit jaar in Berlijn werden uitgeroepen tot beste actrice en beste acteur, voel je de geweldige impact van de politiek op het persoonlijke leven. Schuld en schaamte zijn daarin belangrijke pijlers. Het is veel wat er over het paar wordt uitgestort, en er volgt nog meer verdriet, als er gedwongen ontslagen vallen, en hun 16-jarige adoptiezoon wegloopt van huis. Hij weet inmiddels dat hij een vervanger is.

De film beslaat een periode van dertig jaar en laat daardoor zien hoe het verleden doorsijpelt in het heden. Dat China in 2015 is overgegaan op een ‘tweekindpolitiek’ doet daar niets aan af. Het gaat om al die mensenlevens die door gedwongen abortussen, geheime adopties en weeshuizen zijn beschadigd.

Let op: a.g.v. de lengte van de film is de aanvangstijd 19.30 uur.
Aanvang voorstelling 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Toegangsprijs

€ 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl


Kolderiek blijspel door

’t Moers Verzetje


Volkstheater moet je met een kaarsje zoeken. ’t Moers Verzetje, het toneelgezelschap uit De Moer, weet daar ieder jaar weer volle zalen mee te trekken. Vanwege de successen de afgelopen jaren gaat het gezelschap uit De Moer de optredens met een dag verlengen: van drie naar vier dagen spelen. Onder leiding van regisseur Peter in ’t Groen is dit jaar weer gekozen voor een kolderiek stuk dat zich afspeelt op een camping. ,,Voor deze uitvoeringen is hard gerepeteerd. Ook is tijd geïnvesteerd om een nieuwe en verrassend decor te bouwen. Dit decor neemt je mee naar een alledaagse, vooral herkenbare setting. Hierin komen de hoofdrolspelers, een zogenaamd ANWB-stelletje, in de meest absurde en lachwekkende situaties terecht.”

’t Is weer bingo op de camping, zoals het blijspel heet, rolt van de ene in de andere dolkomische situatie waarin de vraag wordt gesteld: ,,Waarom Herman, de cavia, mee moet op vakantie?”

Uitvoeringen op 6, 7, 13 en 14 maart in partycentrum ’t Maoske in De Moer. Er zijn nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Kosten 7,50 euro per persoon. Reserveren via www.moersverzetje.nl

Foto Cor Bels

Leden Fotoclub Dongen exposeren

Hoi wij zijn Fotoclub Dongen en wij exposeren op 13, 14 en 15 maart onze recente foto's.

We doen dit in Cultureel Centrum De Cammeleur Hoge Ham 126, 5104 JK Dongen. De expositie wordt op 13 maart om 20:00u geopend door Ron de Vries van de Afdruk in Breda. De openingstijden zijn :  Vrijdag 13 maart 20:00 – 23:00 Zaterdag 14 maart en zondag 15 maart 11:00 – 17:00. Uiteraard is iedereen van harte welkom en de toegang is gratis.Wij zijn een middelgrote fotoclub die als doelstelling heeft om de fotografie van onze leden op een hoger niveau te brengen en het plezier in het fotograferen te verhogen.We doen dit o.a door het bespreken van elkaars foto's, maar ook door avonden met activiteiten te organiseren. Bijvoorbeeld lezingen van bekende en minder bekende fotograven, spreekbeurten over fotostromingen of beroemde fotograven, doe avonden en soms wordt er wat fototechniek besproken. Vind je fotograferen leuk ? Kom eens kijken. We hebben bijna iedere woensdagavond clubavond in de Cammeleur in Dongen.Meld aan via onze website www.fotoclubdongen.nl
of mail met onze secretaris secretaris@fotoclubdongen.nl

FEBRUARI 2020 

BENEFIET

KUNSTEXPOSITIE

VAN HET KUNSTPODIUM IN DE CAMMELEUR

In december jl. deed Het KunstPodium een oproep om kunst in te brengen voor een expositie waarvan de opbrengst naar het instrumentenfonds van Het KunstPodium gaat.Aan die oproep is veel gehoor gegeven en de expositie is inmiddels gerealiseerd in De Cammeleur. De expositie is vrij toegankelijk en te bekijken tot 27 maart.De expositie van Het KunstPodium bestaat uit meer dan 100 kunststukken; variërend van schilder- en tekenkunst tot keramiek en beeldhouwkunst. Het KunstPodium is dankbaar voor iedereen die kunst beschikbaar heeft gesteld. Alle items zijn te koop en de opbrengst gaat naar het instrumentenfonds van Het KunstPodium,dat bedoeld is om het instrumentarium waarmee muziekles wordt gegeven, de komende jaren te onderhouden en te vernieuwen. Kom gerust langs om geheel vrijblijvend te genieten van de expositie!

FEBRUARI 2020 VERVOLG

Een tragisch liefdesverhaal


Maandag 17 februari vertoont Cinemaclub Dongen de film “Werk ohne Autor” in het theater De Volckaert.


Het voor een Oscar genomineerde ‘Werk Ohne Autor’ is een biografie van Gerhard Richter, een van de succesvolste naoorlogse Duitse kunstenaars. Richter vertelde zijn levensverhaal aan regisseur Florian Henckel von Donnersmarck (‘Das Leben der Anderen’). Omdat Von Donnersmarck wist dat Richter veel ellende heeft meegemaakt en die op de een of andere manier naar kunst heeft weten te vertalen, moest de film het antwoord zijn op de vraag hoe pijn tot iets subliems kan leiden.

Het is een onwerkelijk verhaal: de nabij Dresden geboren kunstenaar Gerhard Richter trouwde in 1957 Marianne Eufinger, wier vader, een voormalig SS-arts, in 1945 in een inrichting tekende voor de sterilisatie van Richters tante. De met schizofrenie gediagnosticeerde Marianne Schönfelder werd in het kader van een euthanasieprogramma voor geesteszieken in datzelfde jaar vermoord. Richter groeide, na zijn vlucht uit de DDR in 1957, uit tot een verdienstelijk kunstenaar en uithangbord van het kapitalistisch realisme, onder meer met zijn fameuze schilderij Tante Marianne (1965), waarmee hij de herinnering aan zijn om het leven gebrachte familielid vereeuwigde, zonder op de hoogte te zijn van de gruwelijke rol van zijn schoonvader.

Let op: a.g.v. de lengte van de film is de aanvangstijd 19.30 uur.


Aanvang voorstelling 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Toegangsprijs

€ 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Zaterdag 22 februari

Inloop Vlaamse schuur

De Blikvanger

13.00 uur tot 15.00 uur

Vertoning foto’s Bert Broekhuyse thema carnaval


Op carnavalszaterdag 22 februari organiseert de heemkundekring van 13.00 uur tot 15.00 uur een inloop in de Vlaamse Schuur. Mooie gelegenheid om eens even de benen te strekken en er op uit te gaan. Op een groot scherm worden carnavalsfoto’s getoond die gemaakt zijn door de Dongense fotograaf Bert Broekhuyse. Prachtige foto’s van optochten uit het midden van de 20ste eeuw, ook foto’s van feesten bij Musis Sacrum zijn te zien. Ongetwijfeld wordt dit weer een gezellig samenzijn in de schuur met genoeg gesprekstof. De warme chocomel met oliebol staat klaar om een goede bodem voor de lof der zotheid te leggen. U bent van harte welkom in de Vlaamse Schuur de Blikvanger aan de Oude Oosterhoutse Baan. Tijd: van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Foto: Bert Kalter: Vlaamse Schuur De Blikvanger

Wereldberoemd door

de The Beatles


Woensdag 26 februari vertoont Cinemaclub Dongen de film “Yesterday” in het theater De Volckaert.


Stel, je bent een nietszeggende straatmuzikant die op enig moment zomaar het nummer Yesterday van The Beatles speelt en alle luisteraars tot tranen toe beroerd. Sinds wanneer schrijft hij zulke mooie liedjes? Wat blijkt; de hele wereld is de liedjes van The Beatles vergeten, behalve de zanger. Wat doe je dan? Juist, je gaat aan de haal met het werk van John, Paul, George en Ringo en wordt een megaster. Dat is wat Jack Malik (Himesh Patel) overkomt in de film Yesterday. Al gauw blijkt dat het materiaal van de Fab Four ook anno 2020 de hoofden op hol brengt. Voor Jack het weet, zit hij met Ed Sheeran (in een geinige bijrol als zichzelf) te jammen, schuift hij aan bij James Corden en hijgen inhalige producers in zijn nek. Alles gaat voor de wind, totdat Jack zich toch wat bezwaard begint te voelen onder het curieuze plagiaat dat hij pleegt. En dan is Ellie er ook nog, die misschien toch wel meer dan een jeugdvriendin is.

Richard Curtis (Love Actually, Notting Hill, Four Weddings and a Funeral) is verantwoordelijk voor het scenario en dat staat garant voor een bijzondere hilarische film. Hoofdrolspeler Himesh Patel is bovendien bijzonder innemend en een verdienstelijk zanger. Want zodra hij begint te zingen, word je er weer aan herinnerd hoe tijdloos en ongeëvenaard die liedjes zijn; een ode aan één van de beste popgroepen aller tijden.


Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs

€ 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.

Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl