SPORTDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.Voorlaatste obstacle  op weg naar het doel
Spits omringd door tegenstanders
harder lopen dan je tegenstander
Verdediging op scherp
Keeper in actie
Aanvalster koste wat kost tegenhouden

JO11-2 revancheert zich

Na de mooie overwinning op Olympia 2 weken geleden en de het bittere verlies van de wedstrijd van vorige week, waarbij ze tot aan de rust nog op voorsprong stonden, waren de jongens en meiden van JO11-2 uit op een sportieve revanche. Om een spel te laten zien waarin ze het beste uit zichzelf, en het team als geheel, konden halen.
Ze gingen dan ook voortvarend van start en zette meteen druk op hun gasten: BlauwWit. Na een paar mooie aanvallen stond het al snel op een 2-0 voorsprong voor de thuisploeg.
Dat je er daarmee nog niet bent ondervonden ze toen ze wat op hun lauweren dachten te kunnen rusten en prompt een doelpunt tegen kregen. 2-1

Daarmee werd de rust ingegaan en het verdere aanvalsplan werd besproken.

De GroenWitte leken zich goed te hebben herpakt want ze lieten niet na om nog maar weer eens te scoren en zo de afstand iets comfortabeler te maken. 3-1
Getergde BlauwWit spelers lieten zich zo maar niet in de hoek drukken en maakte het de thuisploeg behoorlijk moeilijk. Verdediging en sluitpost hadden hun handen vol een tegendoelpunt te voorkomen. En dat lukt niet. DVVC moest nog een doelpunt incasseren. 3-2

Het was er de gasten alles aangelegen om de gelijkmaker te scoren en minimaal 1 punt te pakken. De thuisgoallie stond echter een puike wedstrijd te keepen, mochten de BlauwWitte al doorgebroken zijn door de verdediging van de hevig het fort verdedigende GroenWitte.

De kansen/kansjes die de gasten niet konden verzilveren boden ruimte voor uitbraken en tegenaanvallen van de snelle spitsen van DVVC. Het was op vele momenten spannend aan beide kanten, want schieten is een ding, de touwen raken aan de goede kant (de binnenkant) is van een heel andere orde.
Zoiets moet je blijven proberen en niet opgeven. Beide teams hadden het motto: Niet geschoten is altijd mis en gelukkig voor DVVC schoten zij wel nog eens raak! De spits maakte zijn hattrick vol en hiermee vergrootte de thuisploeg de afstand weer met 2 goals. Stand 4-2

Het laatste fluitsignaal klonk als ware muziek in de oren van de kids en de meegekomen fans. Mooie wedstrijd met gelijkwaardige teams. Prachtige overwinning met spannende momenten, uitstekende reddingen en fantastische goals. Goed gewerkt jongens en meiden, gefeliciteerd met de overwinning.
Volgende week geen voetbal, en dan op 7 maart uit naar het ‘verre’ v.v. Dongen.

Wil je ook voetballen? Kom dan eens kijken bij een training of wedstrijd van een van de jeugdteams.
Voor data en tijden: www.dvvc.nl Jullie zijn van harte welkom!

Darts:

21 februari: Boerke Mutsaers dartsfestijn

Op vrijdagavond 21 februari wordt in sportcafé ’t Vaartje voor de vijftiende keer een carnavalesk dartsfestijn gehouden. Een jubileumversie dus! Ook dit jaar zijn er weer dinerbonnen beschikbaar gesteld door het Tilburgse restaurant Boerke Mutsaers. Deze bonnen worden onder de deelnemers verloot, zodat iedereen hier kans op heeft. Het totale inschrijfgeld wordt uitgekeerd als prijzengeld. Het toernooi wordt gehouden in sportcafé 't Vaartje (tel: 0162-312275). Hier kun je je ook inschrijven.


Erelijst Boerke Mutsaers dartstoernooi:

2006: Corné Faro en Wil Luiken

2007: Benito v.d. Pas en Rob Emmen

2008: Rob Emmen en Frans Kemmeren

2009: Jac v.d. Ven en Nicole Verstijlen

2010: Wiek Claassen en Ad van Dongen

2011: Wim Cleijn en Ernest v.d. Kaay.

2012: Patty v.d. Wiel en Wim Cleijn

2013: Patty v.d. Wiel en Nick Dirven

2014: Goof Verbunt en Frans Kemmeren

2015: Janus Jansen en Willy v.d. Wiel

2016: Evert de Leeuw en Goof Verbunt

2017: Willy v.d. Wiel en Nico Severijns

2018: Nico Severijns en Jim v.d. Nieuwenhuizen

2019: Willy v.d. Wiel en Wim Cleijn


vvDongen legt huidige selectiespelers vast

voor volgend seizoen.


Nadat de Technische Commissie van vv Dongen eerder dit seizoen had besloten twee jaar door te gaan met trainer Osman Erbas en zijn assistent Ozcan Ozkaya, zijn er de afgelopen weken gesprekken gevoerd met de huidige selectiespelers.De Technische Commissie en de staf steken niet onder stoelen of banken tevreden te zijn met de huidige selectie. Daardoor was het streven om door te gaan met het merendeel naar het volgende seizoen. Het past bij vv Dongen om met eigen spelers verder te willen.

Daarnaast is het goed om verder te bouwen aan de fundering die door Osman Erbas is gelegd bij aanvang van zijn trainerschap bij vv Dongen.

Salaint detail: spelers die vorig jaar nieuw aan de selectie zijn toegevoegd, voelen zich zeer thuis bij vv Dongen. Mede door de sfeer, en vooral ook door de spelers die al langer onderdeel zijn van de selectie, is er een belangrijke basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van het team.,,Voetballen doe je met je hart en doe je samen en dat past binnen de identiteit die vv Dongen wil uitstralen vanuit de club. Dat is de reden dat we zeer verheugd zijn te melden dat we zeker zijn dat we ook volgende jaar de volgende jongens weer op het hoogste niveau terugzien tussen de lijnen op sportpark De Biezen," meldt een trotse voorzitter John Paul Verkooijen.Jan Gerrits jr. Mohammed Mansaray, Luuk Hultermans, Wessel Sprangers, Mart van Bree, Nassim Asrih, Thom Avontuur, Anouar Moukouh, Tom Wijkmans, Oguzhan Kacanci, Jur Heijstee, Gijs Timmermans, Dilaver Solak, Ridouan Kasroui, en Robert Roosen.

MILA TROOPERS NAAR DE NK INDOOR IN APELDOORN


 Dongen, 17 februari 2020 In Apeldoorn werd afgelopen weekend de Nederlandse Kampioenschappen Indoor gehouden. Diverse Mila Troopers van o.a. Atledo stonden aan de startlijn en hoopten op een podiumplek.


Als eerstegingen Bieke Schipperen en Marit Griep van start op de 3000 meter B-junioren. Bieke zoekt de koppositie op om daar haar tempo te gaan lopen. De rest van de lopers laat dat toe en ze mag haar tempo draaien. Halverwege de wedstrijd komt Marit naar voren legt het “peloton” haar tempo op en Bieke volgt. Het tempo blijft strak en de laatste paar ronden mogen ze met zijn tweeën doen. De eindspurt is in het voordeel van Marit, zij pakt het goud en Bieke de zilveren medaille!

Anne de Jong staat aan de start voor de 800 meter B-junioren. Ze gaat goed van start, derde positie. Aan het einde van de tweede ronde gaat het zwaar, maar in de derde ronde loopt ze het gat dicht naar nummer twee. Ze gaat er langs, maar de eerste in het veld is ver weg. Anne zet de laatste ronde hard in en wordt tweede in de serie. Is dat genoeg voor de finale? Na de laatste serie blijkt dat ze niet bij de zes tijdsnelsten hoort, en moet ze genoegen nemen met de zevende plaats.

Brik van Dusseldorp loopt de 800 meter op zaterdagmiddag. Ook hij moet zich via deze race zien te plaatsen voor de finale, die op zondag wordt gehouden. Hij gaat hard weg en neemt de groep op sleeptouw. Halfweg worden twee lopers nerveus en halen hem in. Brik kan aansluiten en ze stuiven in deze volgorde over de finish. Hij heeft zich hiermee verzekerd van een finaleplaats morgen!

Bij de 1500 meter series zien we Lotte Griep, Marit Griep en Bieke Schipperen. Marit en Bieke lopen meteen naar de plaatsen twee en drie en houden zo de race in de gaten. Sanne Schouten bepaalt het tempo. In de zese ronde zet Marit aan en Bieke volgt…. In  een strak tempo leidt Marit de dans tot aan de finish.. en naar de finale op zondag! Lotte eindigt op een nette tiende plaats.

Zondag de finales.
Marit en Bieke starten op de 1500 meter. Ze geven een duidelijk signaal af. Vanaf de start op kop en staan die niet af. Naast elkaar, oppermachtig. In de voorlaatste ronde komt Charlene Robertson voorbij. Marit eindigt met zilver en Bieke mag het brons mee naar huis nemen.Laat op de middag mag Brik zijn kunsten gaan vertonen in de finale 800 meter voor A-junioren. De eerste ronde in 27, toch wel hard, ronde 2 en 3 goed, maar ronde 4 is teveel. Hij is leeg. Maar wel zesde van Nederland, zoals Brik dat prima kan relativeren.Grootouder-kleinkind Boules toernooi


Zondag 2 februari organiseerde Jeu de Boules Club Dongen voor het eerst een boulestoernooi voor opa’s/oma’s en hun kleinkinderen. Er hadden zich voor dit toernooi 18 equipes ingeschreven, welke verdeel werden in twee poules, rekening houdend met de leeftijd van de kleinkinderen. Dit varieerde namelijk van 6 jaar t/m 25 jaar!De weersomstandigheden waren deze dag niet al te best, zodat de deelnemers moesten uitwijken naar de hal, hetgeen zeker niet vervelend was. De eerste 9 banen waren gereserveerd voor het toernooi, maar er bleven nog enkele banen over voor leden die niet met een kleinkind konden spelen.Corry Koreman had al het nodige voorwerk gedaan, waardoor we na de inschrijving precies om half 11 konden gaan beginnen. Alle spelers moesten die dag 3 wed-strijden spelen, waarbij vanaf de wedstrijdtafel aangegeven werd hoe laat de volgende ronde begon. Op deze manier bleven de deelnemers ook wat langer hangen in het clubhuis en konden ze onder het genot van een drankje gezellig met de tegenstanders praten. Deze keer waren Annie en Toon Klep de mensen die achter de bar stonden. Rond het middaguur werd de keukenploeg ingezet, want er was ook aan de inwendige mens gedacht. De keuze was ook deze keer voldoende: kippen- en tomatensoep, tosti’s, broodje saté, broodjes knakworst en broodjes “Boule”. Kortom, een geweldig assortiment. De keukenploeg, bestaande uit Adriënne Smits en Annie Smulders, had de handen vol aan de talloze bestellingen.

Rond 12 uur werd begonnen aan de tweede wedstrijd. Niet alleen de kleinkinderen hadden volop plezier aan het boulen, maar ook de senioren genoten zichtbaar. Het was mooi om te zien hoe strijdvaardig iedereen was. Ook het meten werd serieus genomen, want regelmatig moest een arbiter erbij komen om een precieze meting te doen. Het ging vaak om een millimeter!

Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en konden de mensen achter de wedstrijdtafel, Corry en Henk, de balans opmaken en de uitslag bekend maken. Alle jeugdige deelnemers kregen een medaille en de winnende equipes van beide poules nog wat extra’s: een bekertje voor het kleinkind en de opa/oma een heerlijk flesje wijn.

Hieronder volgt de uitslag:   

Klik of click voor vergroting


Wij willen iedereen die zich voor dit toernooi heeft ingezet hartstikke bedanken. Volgend jaar staat het weer op de agenda en hopelijk zien we dan nog meer opa’s/oma’s met hun kleinkind boulen.

Een BOULE groeten WECO JdbC Dongen

PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.
PIET ACKERMANS KAMPIOEN IN DE 3E  KLASSE.
 

<<< v.l.n.r. Arthur, kampioen Piet, Bert, Rob en Paul


Dit jaar vindt voor de 45e  keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 86 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 17  en zaterdag 18 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 3e  klasse.Alle deelnemers dienden 25 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale.
Onder kundige arbitrage van Rutger van der Kaaij en Piet Emmen speelden clubgenoten Piet Ackermans en Rob Kuipers, van b.v. excelsior, de 1e partij tegen elkaar, in 22 beurten wist Piet te winnen.Paul de Jong en Arthur Emmen van b.v.de valk, speelden de volgende wedstrijd, in 23 beurten was Paul aan de meet.Bert Huijgens van b.v. de herberg kwam voor de eerste keer aan tafel tegen Rob, in 19 beurten had Rob zijn caramboles verzameld. Arthur bezorgde hierna Piet zijn eerste nederlaag in 19 beurten.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Bert en Paul in 17 beurten pakte Paul ook hier de winst.Na dag 1 Paul alleen aan de leiding met 2 keer winst.Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Toon van Spaandonk en Jan Embrechts.In de1e wedstrijd pakte Bert voor de eerste keer winst in 19 beurten tegen Arthur.Paul en Rob speelde een spannende wedstrijd tegen elkaar die eindigde in remise in 31 beurten.Ook spannend was de partij tussen Bert en Piet met 1carambole verschil wist Piet te winnen.Arthur wist in een prima wedstrijd te winnen van Rob in 18 beurten.De laatste wedstrijd ging tussen Piet en Paul, bij winst of remise was Paul de nieuwe kampioen en bij winst voor Piet zou hij gekroond worden.Ook hier een spannende strijd, Piet maakte de partij uit in 24 beurten en Paul bleef steken op 23 caramboles..Hiermee Piet dus de kampioen in de deze klasse, proficiat.Door dit kampioenschap is Piet ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Jos Michielsen in de 4e klasse, Joke Clemens in de 5e klasse en Lars van Delft in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst. .


EINDSTAND in volgorde :  GESP. PNT CAR BRT SERIE ALG.GEM H.P.G.
1. Piet Ackermans 4 6 96 91 5 1,055 1,136
2. Paul de Jong 4 5 98 95 4 1,032 1,471
3. Arthur Emmen 4 4 80 79 7 1,013 1,389
4. Rob Kuipers 4 3 78 90 5 0,867 1,316
5. Bert Huijgens 4 2 74 81 7 0,914 1,316
                 
Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 2e  klasse.

Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen mee met 3 teams. Hier volgt het verslag van de wedstrijden op zaterdag 15 februari 2020.Team Dongen 1 speelde uit tegen Va-Tous 2 uit Breda. De wedstrijden liepen niet zoals verwacht en Dongen verloor dan ook met 0–8.De volgende wedstrijd is thuis tegen JBC Plop 1 uit Uden.


 

Team Dongen 2 speelde thuis tegen team L’Ammerzo 2 van de Jeu de Boules club uit Ammerzoden.

De eerste ronde werd gespeeld met drie teams van ieder 2 spelers (Doublet). Voor Dongen speelde op baan 1 Cor Timmermans en John van Rooden.  Het spel verliep zoals we gewend zijn van dit team. Door goed te overleggen met elkaar hoe en waar de ballen gespeeld moesten worden wisten zij hun eerste match overtuigend met 13-5 te winnen. Tussenstand 1-0 voor Dongen. Op de baan 2 werd gespeeld door Pierre de Jong en Hans van Troost. Bij dit koppel liep het niet zo vlekkeloos zoals normaal bij hen. Maar vechters als ze zijn wisten ze met een beetje geluk toch te winnen met 13-9. Tussenstand 2-0 voor Dongen. Op baan 3 werd gespeeld door Andre de Wijs en Karel Seebregts. Ook dit team wisten op het juiste moment de tegenstanders te raken. Het uiteindelijke resultaat een mooie overwinning van 13-7. Tussenstand 3-0 voor Dongen.

De tweede ronde werd gespeeld met 2 teams van ieder drie personen (Triplet). Ook in deze ronde werd er door Dongen weer goed spel geleverd. Op baan 1 werd gespeeld door Andre de Wijs, Pierre de Jong en Hans van Troost. Zij wisten de tegenstanderd te verslaan met 13-11. De ster van deze ronde was toch wel Andre. Hij plaatste bijna alle ballen perfect bij het butje. Tussenstand 4-0 voor Dongen. Op baan 3 werd gespeeld door Karel Seebregts, John van Rooden en Cor Timmermans. In deze wedstrijd werd er echt gestreden om ieder punt. Dongen heeft lange tijd achtergestaan. Echter in de slotfase kon L’Ammerzo het toch niet afmaken. Dongen greep zijn kans en wonnen hierdoor met een nipte 13-12 overwinning. Tussenstand 5-0 voor Dongen.

De derde ronde wordt op gelijke wijze gespeeld als de eerste ronde. Met een tussenstand van 5-0 werd al een beetje gedroomd om er 8-0 van te maken. Dat zou uniek zijn voor Dongen 2. Het was nog nooit voorgekomen. Op baan 1 ging team John van Rooden en Cor Timmermans zeer voortvarend te werk. Met een ruime voorsprong leek het erop dat ze ook deze wedstrijd ruim zouden gaan winnen. De tegenstander gooide wat dat betreft toch een beetje roet in het eten. Doordat de tegenstander wat laat op gang kwam was Dongen toch net iets eerder bij de 13 als L’Ammerzo. Het werd 13-11. Tussenstand 6-0 voor Dongen. Op baan 2 waren aangetreden Pierre de Jong en Hans van Troost. Bij deze match spatte de droom van een 8-0 overwinning uiteen doordat Pierre en Hans in het geheel niet in hun spel kwamen. Verloren dus dan ook ruimschoots met 4-13. Tussenstand 6-1 voor Dongen. Op baan 3 speelde team Andre de Wijs en Karel Seebregts. Tot de 9 punten ging het redelijk gelijk op. Daarna lieten ze het echter een beetje liggen, wat de eindstand bracht op 9-13.

Einstand 6-2 voor Dongen. Een mooie overwinning.

In het algemene klassement waar Dongen 2 op de derde plaats staat kan Dongen 2 door het resultaat van deze wedstrijd weer op de eerste plaats terechtkomen. Dit is afhankelijk van de resultaten van de clubs welke op plaats één en twee staan. Op het moment van schrijven van dit artikel is nog niet bekend welke resultaten de andere clubs hebben behaald. Opgemerkt moet worden dat de club welke nu op één staat een wedstrijd meer heeft gespeeld. De klassement resultaten zijn in te zien op onderstaande URL’s (Invoeren in uw browser op Internet) van de Nederlands Jeu de Boules Bond (NJBB).

Volgende wedstijd spelen ze uit tegen ‘Mooie Boul 1’ in Berlicum.

 

Team Dongen 3 was vrij deze week en spelen 29 februari uit tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

 

Team Dongen 1        https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-30012019-2020/

Team Dongen 2+3    https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-40032019-2020/

 

Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. In de winter kan er binnen in de hal gespeeld worden. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad).

Biljartsport driebanden-klein:

Inschrijving ’t Vaartje verlengd

De inschrijving voor het autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel is verlengd naar 29 februari. Tot op heden zijn er nog niet veel inschrijvingen binnen. Het toernooi wordt gehouden in sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart in de periode van maart tot en met mei. Er is sprake van een jubileumversie. De organisatie had daarom gerekend op meer inschrijvingen. Wedstrijdleider Jacco Nieuwenhuizen sprak de hoop uit dat er met een extra oproep nog wat meer mensen zich zullen melden. Er wordt gespeeld volgens het poule-systeem met na-beurt op een kleine tafel (2.30 m.). De eerste prijs bedraagt € 150,-. Inschrijven kan bij sportcafé-zaal ’t Vaartje, Vaartweg 137, 5106 NC te Dongen-Vaart. Telefoonnummer 0162-312275. Ook kun je daar terecht voor verdere informatie. Voorts kun je je ook aanmelden via de website: http://hetvaartje.com/inschrijvenbspdv/Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:

SunControls verliest

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team SunControls Tilburg met 2-6 van team Molenvliet uit Waalwijk. Anja Verbogt kreeg maar 44 beurten. Toch kwam zij slechts drie caramboles te kort. Anton Smulders kreeg zelfs maar 39 beurten en verloor kansloos. Ook Nhiep Tran kwam niet in zijn spel en kwam er totaal niet aan te pas. De eer werd gered door Patrick Schrijver. In maar 40 beurten stoomde hij af op de finish met het prachtige


Gemiddelde van 0.625.

Opnieuw verlies P.C. Kamp

In Boxtel verloor team P.C. Kamp met 8-0 van team DIB. Kopman Ad Smolders kwam slechts drie caramboles te kort. Leo Loonen kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Ook Piet Kamp bleef relatief ver verwijderd van de finish. Teamleider Jan Ligtenberg kwam ook slechts drie caramboles te kort. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier caramboles. Hij kreeg b ovendien slechts 38 beurten.Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:

3-tallen: Verlies ’t Vaartje 1

In Oosterhout verloor team ’t Vaartje 1 met 30-22 van team ’t Hartje. Geen enkele speler wist de winst te pakken. Ad Faro speelde ee moeizame partij en kwam er deze keer niet aan te pas. Patrick Schrijver bleef ondanks een schitterende serie van vijf nog vier caramboles verwijderd van de finish. Hij kreeg ook maar 39 beurten. Ook Bart de Wijs kwam vier caramboles te kort.Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:

B2: Royal Hedge blijft koploper

In Made speelde team boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge met 26-26 gelijk tegen team ’t Steegje. Piet Kamp kreeg slechts 37 beurten. Toch wist hij het verlies beperkt te houden. Aan de meet kwam hij slechts vijf caramboles te kort. Ton Hamers kwam zelfs maar één carambole te kort. Ook hij kreeg weinig beurten, namelijk slechts 41. Hij maakte een mooie serie van vier. Anton Smulders trok de winst wel naar zich toe. Hij maakte onder meer een prima serie van zes caramboles en finishte na slechts 36 beurten. Hij zette het sublieme gemiddelde van 0.638 neer. Door dit resultaat blijft team Royal Hedge royaal aan kop. In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 24-28. Kopman Johan Ligtenberg kreeg maar 37 beurten. Toch kwam hij slechts drie caramboles te kort. Edwin Ligtenberg moest diep buigen. Zijn opponent presteerde het om in maar 28 beurten de partij uit te spelen. Edwin maakte nog wel een goede serie van vier caramboles. De eer werd gered door Erwin Ligtenberg. In een gedegen partij stevende hij op de winst af.B1: Winst ’t Vaartje 2 en 3

In Kaatsheuvel won team ’t Vaartje 3 met 28-29 van team Kierewiet. Ton Kemmeren was qua moyenne de beste man van zijn team. Hij kwam uit op het geweldige gemiddelde van 0.777. Toch kwam hij aan de meet nog één luttele carambole te kort. Hij maakte bov endien een mooie serie van vijf. Met een serie van vier deed Arthur Snoeren hier niet veel voor onder. Hij trok de winst wel nar zich toe in een slepende partij. Ook Embert Broekhoven kwam maar moeizaam tot scoren. Toch wist ook hij de winst naar zich te trekken. Met dit resultaat blijft ’t Vaartje 3 aan de leiding. In Sprang-Capelle won team ’t Vaartje 2 met 23-28 van team HMS 2. Patrick Schrijver was de enige die verloor. Hij kreeg ook slechts 34 beurten. Toch kwam hij maar vijf caramboles te kort. Hij zette het formidabele gemiddelde neer van 0.941. Dit was het beste moyenne van zij team. Jos Hamers won mede dankzij een fabuleuze serie van vijf caramboles. Jos speelde een degelijke partij, waarmee hij de winst mee naar huis nam. Leo Loonen speelde een geweldige partij. Hij had maar 39 beurten nodig om over de meet te komen. Hij liet het vorstelijke gemiddelde van 0.743 voor zich noteren. Zowel Patrick als Leo maakten elk een serie van vier.


Darts:

Inschrijven Boerke Mutsaers van start

Inmiddels is de inschrijving voor het Boerke Mutsaers-dartsfestijn van start gegaan. Dit traditionele evenement vind plaats in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart. Het wordt gehouden op vrijdagavond 21 februari, de vrijdag voor carnaval en begint om 20.00 uur. Inmiddels hebben de eerste deelnemers zich al weer gemeld. Dit jaar wordt het voor de vijftiende keer gehouden. Ook dit jaar is er weer een dinerbon beschikbaar gesteld door het Tilburgse restaurant Boerke Mutsaers. Deze bon wordt onder de deelnemers verloot, zodat iedereen hier kans op heeft. Het totale inschrijfgeld wordt uitgekeerd als prijzengeld. Het toernooi wordt door de darters gezien als een prima manier om in de sfeer van carnaval te komen, maar ook voor de niet carnavalsliefhebber is het een bijzonder leuk evenement. De koppels worden gericht geloot. Inschrijven bij sportcafé 't Vaartje (tel: 0162-312275).


Wedstrijd bouwbedrijf Van Leijsen-ranking

Op zaterdagavond 15 februari staat er weer een wedstrijd op de rol in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Het is een gezellig toernooi, waarbij de sportiviteit voorop staat. Mooi is dat ook de wat mindere darter kansen heeft, omdat de koppels steeds geloot worden. Er wordt gestart met het koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart begint om 20.00 uur.


WBDF-competitie: ‘t Vaartje wint net

In Breda won team ’t Vaartje nipt van team Pôg mo Thoin. Na de singles waren beide partijen nog volledig in balans. Winst was er voor Hans de Jong en Patty v.d. Wiel. Davey Danyluk en Goof Verbunt moesten verlies incasseren. Het team bestond verder ook nog uit Ruud van Kollenburg. Vervolgens werden drie van de vier koppels in winst omgezet. De teamronde ging echter verloren. Hierdoor stond de 4-5 eindstand in de boeken. Hans de Jong liet liefst twee 180-ers voor zich noteren.


Jeu de Boules De Vaart Erin:

16-2: Toernooi De Vaart Erin

Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt door  gezelligheids-Jeu de Boules-vereniging De Vaart Erin (DVE) op zondagmiddag 16 februari al weer de negende wedstrijd van het seizoen gegooid. De wedstrijd wordt gehouden op de banen bij sportcafé 't Vaartje in Dongen-Vaart. Ook dit toernooi telt weer mee voor de ranking. Ook dit toernooi is een open toernooi, waarbij de koppels gericht geloot worden. Je kunt je hiervoor individueel aanmelden. Je hoeft niet per se mee te doen voor de ranking. Ook een enkele keer meedoen mag. Door de gerichte loting ontstaan er steeds min of meer gelijkwaardige koppels. Dit komt de sportieve strijd ten goede. De vereniging kent geen contributie. Wel wordt er per wedstrijd een inschrijfgeld gevraagd van € 2,50 per persoon. Aanmelden voor het toernooi kan bij Hanny en Ton Kemmeren (tel:0162-312275 of email vaartje@home.nl). Ook kun je daar terecht voor informatie. Aanmelden tot 13.15 uur, waarna de loting wordt gehouden, zodat de wedstrijden om 13.30 uur kunnen beginnen.

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik