SPORT IN DONGENDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.
Dongen ook volgend seizoen in de Derde Divisie
Door de knappe 1-2 uitzege op OSS’20 heeft Dongen zich op eigen kracht verzekerd van een plek in de Derde Divisie zondag in het seizoen 2019-2020.Door doelpunten van Roshentley Saez en Glenn Kools werd directe handhaving in de Derde Divisie bewerkstelligd. Laatstgenoemde is er volgend seizoen in ieder geval niet meer bij. Kools vertrekt naar Halsteren. Met hem vertrekken er nog een aantal spelers, waar Dongen komende zondag na afloop van de laatste wedstrijd (thuis tegen het al gedegradeerde HBS) op gepaste wijze afscheid van neemt.Wie Remon Koenen nog éénmaal in actie wil zien op het een-na-hoogste amateurniveau, zorgt dat ie er bij is zondag. Koenen speelde ruim tien jaar in het eerste van Dongen, behaalde prachtige prijzen maar doet nu een stapje terug. Het is mooi geweest; 34 wedstrijden per jaar, hele zondagen van huis en drie keer per week trainen wordt een te grote opgave.Naast Remon Koenen en Glenn Kools vertrekken ook Daan Poelmans (studie), Mitchell van der Stappen (verkast naar België), Tom Kolkert (VV Oosterhout), Thomas Schilders en Marouhan Moukouh. Inmiddels heeft Dongen een aantal nieuwe spelers aan zich weten te binden en wordt alles in het werk gesteld om ook volgend seizoen een representatief elftal op de been te brengen.Zondag 26 mei 14.30 uur VV Dongen-HBS – Sportpark de BiezenVan der Kolk Liberty dames 1

laat dure punten liggen

Zondag 19 mei stond er een pittige wedstrijd op het programma voor Van der Kolk Liberty dames 1. Don Quishoot, nummer 6 van de competitie, moest verslagen worden om uit de degradatie gevarenzone te blijven. Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd werd duidelijk dat er hard gewerkt moest worden om de punten in Dongen te houden. Helaas kreeg Van der Kolk Liberty dames 1 meteen een tegenslag te verwerken toen niet zij, maar Don Quishoot de openingstreffer maakte. In de eerste helft nog werd er tegen een achterstand aan gekeken. Gelukkig ontstonden er ook kansen voor Van der Kolk Liberty dames 1, weer was het Chelsea van Helmond die een goal meepikte en de stand weer gelijk trok. Met een gelijke stand werd daarna ook de rust ingegaan. In de tweede helft kwamen de dames weer op achterstand, Don Quishoot maakte de 1-2. Van der Kolk Liberty dames 1 liet het er niet bij zitten, want er moesten punten gepakt worden. Keepster Senna-Joy Brons werd gewisseld voor een veldspeelster om met een extra veldspeelster te komen staan. Don Quishoot zag echter ook de mogelijkheid om nu juist hun voorsprong uit te breiden, aangezien het goal leeg was. Dit kregen ze ook voor elkaar en de stand veranderde in 1-3. Met nog een minuut te spelen werd er een strafcorner gegeven aan Van der Kolk Liberty dames 1. De dames gingen klaar staan en er werd afgefloten. Om toch nog een keer te kunnen juichen, aangezien er niet meer gewonnen kon worden, moest deze strafcorner verzilverd worden tot een goal. De eerste inzet werd nog gekeerd door de verdediging van Don Quishoot, maar uit de rebound scoorde Kim Verburgh alsnog de eretreffer. Maar helaas bleef de stand steken op 2-3. 

Volgende week wordt er gespeeld tegen Scoop, de nummer 1 uit de competitie.

Invitatietoernooi

Jeu de Boules Club Dongen 

Op zondag 19 mei organiseerde Jeu de Boules Club Dongen een zgn. “Invitatietoernooi”. Hierbij zoeken twee clubleden een derde speler, welke geen lid is van onze vereniging. Meestal is het dan iemand die nog nooit gebouled heeft. Vaak is dat een familielid of de partner van een clubspeler.Zo’n 3-manschap/3-vrouwschap speelt dan op deze dag drie wedstrijden: eerst met z’n drieën een “ triplette”, dan een “doublette” (met z’n tweeën) en een “Tete-a-Tete” (1 tegen 1). De gastspeler speelt altijd met iemand samen, dus geen wedstrijd met 1 tegen 1.Er waren aanvankelijk 12 equipes, maar er was jammer genoeg een afmelding, dus uiteindelijk bleven er 11 equipes over. We hebben dit met een extra team aangevuld tot een even aantal. Dit team speelde overigens buiten mededinging mee. De tegenstander won de partij altijd met 13-6.Vanaf 10 uur kon men zich inschrijven en vanaf half 11 begon het toernooi. Corrie Koreman (WECO) legde alles nog eens haarfijn uit, opdat iedereen begreep hoe er gespeeld zou gaan worden. Je weet maar nooit!!Tussendoor was er alle gelegenheid om wat te drinken en/of te eten. De man achter de bar was deze keer Roel van Helden en de catering werd verzorgd door Willy en Wim Boersen. Het hele verslag en de uitslag : H I E RDWARS DOOR DONGEN


Op 15 juni organiseert Atledo voor de 35e keer de Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen. Aan deze hardloopwedstrijd kan iedereen meedoen: alle leeftijden, beginnend en gevorderd, trimmers en wedstrijdlopers. Het programma omvat een Kids Run, een Specials Loop, een echte Engelse Mijl, de 5 km en de 10 km. Aan de laatste twee afstanden kun je ook met een team meedoen, bv met je collega’s of met je vereniging. Dit is ook een leuke uitdaging voor sportclubs! Aan deze teamloop is een wisselbeker verbonden voor het winnende team.Alle informatie over deze unieke hardloopwedstrijd is te vinden op de website www.dwarsdoordongen.nl. De inschrijving voor de Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen is geopend op www.inschrijven.nl. Heb je nog vragen, stuur dan een mailtje naar wedstrijd-thuis@atledo.nl.

.

15 – 18 jarigen en Elite renners zonder contract (zc)
Klein NK Wielrennen in Dongen 22 en 23 juni

Nog een ruim een maand te gaan en in het weekeinde van 22 en 23 juni staat Dongen landelijke in de wielerschijnwerpers. Vijf wedstrijden voor het kleine Nederlands Kampioenschap worden in en rondom Dongen verreden.
Op het erepodium bij het gemeentehuis zal zaterdag het Wilhelmus klinken voor één van de winnaars van de drie wedstrijden die op die dag worden verreden. Zondag gaat dat twee keer gebeuren.

De stichting Wielerbelang Dongen staat al 50 jaar garant voor spektakel als het gaat over het wedstrijden in en rondom Dongen. De vlakke polders kunnen, als er een stevige wind staat, het peloton in waaiers doen veranderen. Maar ook de Watertorenstraat, beter bekend als de Dongense Kasseienstrook, is voor velen een obsessie. De renners kiezen er vaak voor om door de berm te rijden om het gestuiter op de kasseien te ontwijken. Daar heeft de organisatie de afgelopen jaren een stokje voor gestoken. In overleg met de organisatie zet Michel van den Mosselaar, van het aangrenzende auto recyclingbedrijf, daar als de koers gaat passeren zijn vrachtwagens zo neer dat de renners wel over de kasseien heen moeten. Hij moet lachen als hij hoort dat het kleine NK hier wordt verreden en merkt op: ,,Die grote jongens van de Vuelta, durven die volgend jaar niet over onze kasseienstrook te komen?” HIER VERDER LEZEN
Tekst : Piet Scheepers

WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN –


RINI NETTEN EN ARTHUR SNOEREN STERKE POULE WINNAARS.

Met in totaal 45 inschrijvingen zijn de voorwedstrijden van start gegaan.In totaal wordt er gespeeld in 9 poules van 5 deelnemers.Uit iedere poule plaatsen de 9 poulewinnaars zich direct voor de halve finale.Alle nummers 2 en de 6 beste nummers 3 plaatsen zich voor de kwartfinale. (3 poules van 5)Verleden week werden er weer 2 poules verspeeld . Rechtstreeks geplaatst voor de halve finale op zaterdag 15 juni zijn Rini Netten en Arthur Snoeren.Voor de kwart finale op zaterdag 8 juni zijn geplaatst Jos Michielsen, Herman Anders en Corné van Beijsterveld.In de wachtkamer voor de kwart finale Leo Peeters. ( 6 beste nummers 3 uit 9 poules)a.s. zaterdag 25 mei worden er weer 2 poules verspeeld. In totaal wordt er ruim € 600 uitgekeerd aan prijzengeld.Voor de winnaar is € 200 gereserveerd, en natuurlijk de eeuwige roem.De titel ging vorig jaar naar Jan Pullens, die ook dit jaar weer van de partij is.Er wordt gespeeld volgens het poulesysteem, hierdoor is iedereen verzekerd van tenminste 4 partijen.De voorwedstrijden kwart en halve-finale wedstrijden worden verspeeld in de volgende horecabedrijven: D'ouwe Sok - Het Vaartje en De Valk.Supporters zijn natuurlijk van harte welkom, wij wensen de deelnemers veel succes toe.

HIER UITSLAGEN EN PROGRAMMA 


Jeu de Boules DVE:
Marco Vromans en Dennis Vermond winnen
Op de banen bij sportcafé ’t Vaartje werd de traditionele jaarlijkse uitwisseling met de kruisboogvereniging van De Moer gegooid. Er werd gespeeld volgens het laddersysteem. Er waren vier rondes. Aan drie rondes werd door alle deelnemers deelgenomen. Daarna volgde de finalepartij. In de derde ronde moesten Toon Verbunt en Tiny van Beek het opnemen tegen Marco Vromans en Dennis Vermond. Het was bijzonder spannende. Dennis en Jan wonnen uiteindelijk met 13-11. Jan Kennekens en Ad Verspeek wonnen hier met liefst 13-5 van Rina Klijn en Henk van Hout. Met dit resultaat plaatsten zij zich voor de finale. Daarin moesten ze het opnemen tegen Marco en Dennis. Het werd een zinderende partij met kansen voor beide partijen. Het publiek genoot hier met volle teugen van. Marco en Dennis wonnen uiteindelijk met 13-11. Het was weer een gezellige ontmoeting. Nu wordt al weer reikhalzend uitgekeken naar de kruisboogwedstrijd die ook per traditie rond de vakantie wordt gehouden.

Atledo organiseert 2e Specials Event op zaterdag 29 juni

Sportdag voor mensen met een verstandelijke beperking
Iedereen kan sporten! Dus ook mensen met een verstandelijke beperking. Speciaal voor deze groep mensen organiseert Atledo voor de tweede keer een Special Event op zaterdag 29 juni 2019.
Iedereen met een verstandelijke beperking kan hier aan mee doen ook als je nog nooit gesport hebt. Samen met andere sporters en begeleiders beleef je een gezellige dag. Zo ga je hardlopen (60m en 400m), diverse werpnummers zoals Vortex en kogelstoten en ver – en hoogspringen. Alles in een aangepaste vorm zodat het voor iedere sporter toegankelijk is. En omdat iedere sporter een winnaar is krijgt iedere sporter een oorkonde en medaille. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd.
Rabobank Clubkas Campagne sponsort Specials Event!
De kosten voor deze dag zijn door sponsoring van de Rabobank Clubkas Campagne zeer laag. Als deelnemer betaal je slechts € 5,-. Het Specials Event vindt dus plaats op 29 juni van 14.00u tot 17.30u bij Atledo, Hertog Janstraat 41, 5104 EX Dongen.
Inschrijven kan via www.atletiek.nu.
Bijzonderheden of aanvullingen graag per e-mail naar jcjacobs@ziggo.nl of telefonisch via 06-17585087. Op de website van Atledo vind je ook informatie (www.atledo.nl)
Alvast gratis meetrainen om te oefenen?
Voor alle mensen met een verstandelijke beperking uit de omgeving Dongen is er de gelegenheid om vanaf vrijdag 24 mei van 18.30u tot 19.30u gratis mee te trainen. Je kan dit doorgeven via mail AoM@atledo.nl. Ook je vragen kan je hier stellen.

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik

Wedstrijd Van Leijsen-ranking


Op zaterdagavond 1 juni wordt de twintigste wedstrijd gegooid in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Het is een gezellig toernooi, waarbij de sportiviteit voorop staat. Mooi is dat ook de wat mindere darter kansen heeft, omdat de koppels steeds geloot worden. Er wordt gestart met het koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.

Darts: WBDF-competitie:


‘t Vaartje verliest laatste wedstrijd
In Raamsdonksveer werd de laatste wedstrijd van het seizoen gegooid. Er werd met liefst 9-0 verloren door het team wat bestond uit Hans de Jong, Ruud Kollenburg, Patty v.d. Wiel, Davydanyluk en Goof Verbunt. Het sterke Linque Soep gaf helemaal niets weg. Het team van ’t Vaartje was al gedegradeerd. Het niveau in de eerste divisie is wat hoog gegrepen. Ze hopen volgend jaar in de tweede divisie weer goed partij te kunnen geven.

Biljartsport: driebanden-klein-toernooi:
Leo Loonen verder in autobedrijf Scheerders-dbt


Leo Loonen (Oosteind) is er in geslaagd de halve finale te halen van het prestigieuze autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel. Hij werd in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tweede in zijn poule. Hij won twee wedstrijden en speelde er één gelijk. Met 1.250 zette Leo ook de beste partij van de week neer. Hij moest alleen Anton Bouman uit Genderen voor laten gaan. Anton won liefst drie partijen en speelde er één gelijk. Hiermee werd hj eerste in zijn poule. Francine van Yperen (Standdaarbuiten) werd derde, maar dit is voorlopig te weinig om door te mogen. Zij won twee van de vier partijen. De tweede halve finale wordt op vrijdagavond 31 mei gespeeld vanaf 19.30 uur.


Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
’t Vaartje 2 verstevigt positie in B2


In sportcafé ’t Vaartje pakte team ’t Vaartje 2 de winst op DKM uit Oosterhout. Het werd 28-27. Winst was er voor Piet Kamp in een degelijke 50 beurten trok Piet de winst naar zich toe. Theo Laros was al na 40 beurten bij de eindstreep. Hij kwam echter niet verder dan een remise partij. Leo Loonen was de enige die verlies moest incasseren. Toch kwam Leo aan de meet slechts drie luttele caramboles te kort. Omdat de naaste concurrent ook punten liet liggen, erstevigde team ’t Vaartje 2 de koppositie.


Verlies ’t Vaartje 1


In Oosterhout verloor team ’t Vaartje 1 met 27-24 van team de Eekhoorn. Jan Ligtenberg verloor wel, maar kwam slechts één luttele carambole te kort. Hij kreeg ook slechts 44 beurten. Ton Kemmeren kwam er totaal niet aan te pas en verloor kansloos. De eer werd gered door Patrick Schrijver. Patrick had maar 46 beurten nodig om de buit binnen te halen. Hij kwam uit op 0.804. Hij maakte bovendien een mooie serie van vijf caramboles. Op dinsdagavond 4 juni staat de derby tussen ’t Vaartje 1 en ’t Vaartje 2 op het programma.De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.


‘t Vaartje 3 pakt winst


In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 3 met 25-23 van team ’t Steegje uit Made. Dit is een prima prestatie. Team ’t Steegje staat immers op een tweede plaats. Bert v.d. Hooff verloor kansloos. Bert kwam geen moment echt in de partij. Mark Pijnenburg verloor met nog maar één carambole te gaan. Jos Hamers excelleerde. Hij was al na 25 beurten bij de finish. Hij liet het fantastische gemiddelde van 0.840 voor zich noteren. Hij gaf hiermee zijn opponent geen enkele kans.

2dartsmei2019
3dartsmei2019

JURGEN EVERS EN RAMON BRESSERS KOPPEL KAMPIOENEN 501 VAN DONGEN DARTS.
Zondag 19 mei j.l. vond in Café De Valk weer een toernooi plaats, dit keer werd alweer voor de 35e keer het kampioenschap van Dongen verspeeld koppels 501.De opkomst was jammer genoeg niet bijster groot te noemen.Vorig jaar ging de titel naar Dennis van Strien en Wiek Claassen die jammer genoeg niet aanwezig waren om hun titel te verdedigen.De koppels werden onderverdeeld in 2 poules.Uit iedere poule gingen de beste 2 koppels door in de winnaarsronde, de rest deed dat in verliezersronde.Dor winst op Roy Netten en Jeffrey Siemons werden Dimitri van Keulen en Johan Smulders finalisten.Jurgen Evers en Ramon Bressers werden finalisten door Dennis Hendrickx en Piet van Andel te verslaan.De finale werd hierna verspeeld, best of 7.Het leek een makkelijk winst te worden voor Ramon en Jurgen, ze namen een 3-0 voorsprong, maar Dimitri en Johan knokte zich terug in de wedstrijd 3-3, dus de 7e leg moest de winnaar gaan aanwijzen.Hierin kregen Dimitri en Johan maar liefst 7 match darts maar lieten die onbenut,Ramon knalde er wel dubbel 2 in waardoor de titel ging naar Jurgen en Ramon, voor Jurgen zijn 1e titel koppels 501, voor Ramon zijn 2e, de eerste was 20 jaar geleden, proficiat.
In de verliezersronde ging de winst met 3-2 naar vader Richard en zoon Justin Schouten tegen Martin Evertse en Tim Hoevenaars.
In totaal werd er 4 keer 180 gegooid.2x 180 voor Johan Smulders en 1 keer gelukte dat Dimitri van Keulen en Dennis Hendrickx.De hoogste uitworp ging naar Ramon Bressers met 114, Justin Schouten had een 109 uitworp en Dimitri van Keulen 106.
De uitslag:
WINNAARS KOPPELS
1. Ramon Bressers - Jurgen Evers
2. Dimitri van Keulen – Johan Smulders
3. Piet van Andel – Dennis Hendrickx
4. Jeffrey Siemons – Roy Netten
VERLIEZERS KOPPELS
1. Jeffrey Siemons – Mick Hoevenaars
2. Tim Hoevenaars – Martin Evertse