SPORTDongens Nieuws.

Elke dag.

Actualiteiten voor en over Dongen,

s Gravenmoer , Klein-Dongen en Dongen-Vaart

en  de Langstraat. De internetkrant  van Dongen

is er voor alle Dongenaren.DVVC3 knalt in razend tempo over v.v. Dongen7

Een derby blijft ‘n (ont)spannende sportiviteits bezigheid. Soms op ’t scherpst van de snede, soms als noodzakelijk beschouwde krachtmeting om de rangorde nog eens te bepalen of te benadrukken. Ook DVVC3 en v.v. Dongen7 ontmoette elkaar om hun krachten te meten.
De eerste helft verliep niet zoals de 2 teams het min of meer in gedachte hadden.
De gasten liepen eigenlijk steeds achter de feiten aan en hadden hun energie volop nodig om de GroenWitte tsunami aan aanvallen af te stoppen.
Dat lukte ze ook nog aardig gezien de veelvuldige aanvallen op het doel ten opzichte van het uiteindelijke resultaat.
Door de niet aflatende achtervolging door v.v. Dongen spelers werd de thuisploeg ‘gedwongen’ sneller of onzorgvuldiger af te ronden en belandde slechts 2 ballen in het netje achter de v.v. Dongen doelman.

Ruststand 2-0

Dat moest anders besloten de DVVC spelers. Nog meer druk op het gastteam dat niet echt riant in zijn wissels zat. Full Speed ahead, tempo en aanvallen, aanvallen, aanvallen.
Toen na het derde doelpunt een speler van v.v. dongen geblesseerd het veld verliet moest de vlagger het veld in en was het even zoeken naar een vlagger vanuit de Dongen gelederen. Gelukkig werd die nog wel gevonden en kon het spel doorgaan. Het tempo lag hoog en de thuisploeg rook steeds meer zijn kansen.Na nog een doelpunt of 2 begon de conditie (of het gebrek daar aan wellicht) bij een paar spelers parten te spelen en de goed bedoelde adviezen van medespelers over mogelijke inzetbare snelheid, verdediging en andere voetbal aanvallende zaken zorgde voor oplopende geïrriteerdheid. De thuisploeg had nog wel een paar wissels achter de hand en met nieuwe veerkracht en elan werd aanval op aanval gez Een enkele keer ging de aanval richting DVVC doel maar meesten tijds speelde het spel zich op de v.v. Dongen helft af. De 2e helft gaf een beduidend beter resultaat aan doelpunten. Zes stuks om precies te zijn. Van lange solo’s, en perfect gehoekte hoekschoppen naar fantastisch gemikte kopballen, harde uithalen en opt het verkeerde been gezette verdedigers.
Elke goal had 2 gezichten, af te lezen op die die een GroenWit tricot droegen of zij die een Geel shirt droegen.  Vreugde en blijdschap versus teleurstelling en verbijstering.
v.v. Dongen heeft 8x geïncasseerd, de DVVC-goalie hield een clean sheet. 7 Wedstrijden nu waarvan slechts 1 verloren, dat geeft een heel mooi plekje op de ranglijst (LOL)
Gefeliciteerd mannen, mooi resultaat, de derde helft zeker verdiend. Proost!

VV Dongen kruipt naar boven
3-2 zege op ADO 20
Het was tot aan het einde van de wedstrijd tussen VV Dongen en ADO 20 boeiend en spannend. Het goed opgekomen publiek liet zich door de twee aanvallend ingestelde ploegen goed vermaken. VV Dongen ging tot het uiterste en wist de minimale voorsprong om te zetten in drie felbegeerde punten. Door deze zege is VV Dongen naar plaats 10 opgeklommen en kan zich volgende week zondag 24 november opmaken voor het duel tegen Jong ADO Den Haag. Daar wordt om 14.30 uur gestart.
Gedurende de eerste helft was goed te zien dat zowel ADO 20 als VV Dongen een beetje dezelfde spelopvatting hanteerden. Hoog druk zetten en vooral een overwicht creëren op het middenveld. Daardoor viel er de eerste 25 minuten weinig te beleven voor de beide doelen. ADO 20 had weliswaar een aantal doelpogingen met schoten van buiten het zestienmetergebied, maar die vlogen meermaals hopeloos richting de Procureurweg.
VV Dongen trachtte via de buitenkanten spits Robin de Man en uitblinker Nassim Asrih te bereiken maar van echt gevaar was geen sprake. Tot aan de 29e minuut. Nassim Asrih maakte zichzelf aan de linkerkant fraai vrij en leverde een goede voorzet af richting tweede paal waar Anouar Moukouh geheel vrij diagonaal mocht inschieten. (1-0 in de 29e minuut).
Het was de opmaat naar meer. VV Dongen kreeg het middenveld steeds meer in handen mede door het harde werken van Thom Avontuur en Tom Wijkmans. Laatstgenoemde liep als een Donny van de Beek heel veel gaten dicht en kon voortdurend aanvallende impulsen aan zijn team geven. De eerste helft liep rustig tot zijn einde en VV Dongen kon met een gerust hart aan de thee beginnen. De organisatie stond en tijdens de rust zouden de puntjes op de ‘i’ worden gezet.
Die puntjes hielpen want na vijf minuten in de tweede helft kwam Robin de Man geheel vrij aan de linkerkant. Bijna identiek als bij het eerste doelpunt wist nu de Man Moukouh te vinden. De klassieke rechtsbuiten zette als een zaalvoetballer zijn directe tegenstander te kijk en schoot de bal fraai achter de keeper. (2-0 in de 50e minuut)
Men zou denken dat VV Dongen met deze ruime voorsprong het spel ‘dood’ zou maken en de wedstrijd professioneel uit zou spelen. Dat zou een Eredivisionist weliswaar wel doen maar in deze klasse moet je van goede huize komen om dat te bewerkstelligen. In de 55e minuut maakte linksback Oguzhan Kazanci een handsbal. Het zou de enige smet op zijn fantastische optreden zijn. De indraaiende vrije trap werd door keeper Wessel Sprangers niet goed getaxeerd en liet hem lopen. Aanvoerder Jan Gerrits zag niet wat er in zijn rug gebeurde en werd ook niet gecoacht. “Ik dacht dat die lange aanvoerder in mijn rug zat dus ik reageerde in een impuls.” De kopbal van Gerrits vloog pardoes achter Sprangers en daarmee leek de wedstrijd weer helemaal open. (2-1 in de 55e minuut).
Maar niet van dat alles. VV Dongen zette brutaal aan en het was de in vorm zijnde Mart van Bree die aan de linkerkant zijn directe tegenstander op de vierkante meter compleet het bos instuurde. Zijn weergaloze actie werd afgerond met een scherpe voorzeet langs het doel waar Asrih er als de kippen bij was om af te ronden. Een staaltje voetbal van de bovenste plank. (3-1 in de 61e minuut). Daarmee zou je zeggen dat de rust zou wederkeren in het team van Erbas, maar het was centrale verdediger Robert Roosen die het in de 70e minuut weer ernstig spannend maakte. Hij vloerde onnodig zijn directe tegenstender in de zestien. Arbiter Preston Henshuijs wees naar de stip.
Waar keeper Sprangers bij het eigen doelpunt er compleet naast zat herstelde hij zich in de een-op-een situatie vanaf 11 meter. Hij bokste de goed ingeschoten penalty en hield VV Dongen op twee doelpunten voorsprong. Zou de bal er zijn ingegaan dan was het hoogstwaarschijnlijk heel anders afgelopen.
ADO 20 trainer Bronkhorst wisselde offensief, maar verder dan een fantastisch doelpunt in de 83e minuut kwamen de Heemskerkers niet. VV Dongen verzuimde van de geboden ruimte gebruik te maken en verdedigde met man en macht de kleine voorsprong. Leidsman Henshuijs floot de gehele middag al een beetje warrig en vond het in de slotfase nodig om zijn kaartenbak open te rekken. In een sportief duel wist hij maar liefst zeven keer geel te trekken. Het waren totaal overbodige kaarten, maar de man zal zijn redenen wel hebben gehad. Pas na zes minuten blessuretijd eindigde hij het vermakelijke duel en was winnend trainer Osman Erbas vooral trots op zijn team die de wil lieten zien om te winnen. ADO 20 had waarschijnlijk een surplus aan techniek, het was VV Dongen dat met veel werklust deze verdiende overwinning kon bijschrijven. Aanstaande zondag 24 november gaat het team van VV Dongen naar Den Haag waar de talenten van het andere ADO staan te wachten. Aanvang 14.30 uur.  FOTO : VIA VV DONGEN

ATLEDO PUPILLEN LOPEN

DE SCORPIO CROSS

Een koude zonnige cross vandaag in het bos Vrachelse Heide. De eerste lopers van vandaag waren de B-pupillen waar Fleur de Jong, Femke Broeders, Jelle Jansen en Willem de Jong die zich aan dit parcours van 900m mochten wagen. Willem had een echte strijd tot aan de finish met Lander Jansens. Hij kon hem op het nippertje achtergehouden en heeft daarmee een mooie zesde plek gehaald. Jelle heeft zijn eigen wedstrijd gelopen en daarmee een vijftiende plek behaald. Fleur en Femke kwamen hebben daarna allebei in het losse zand laten zien hoe mooi zij kunnen lopen en daarmee behaalden zij een zesde plaats voor Fleur en een zevende plaats voor Femke.Daarna stond Anouk Rutjes bij de A-pupillen meisjes aan de start. Zij kwam samen met een paar andere de bocht uit en heeft toen met een mooie eindsprint naar een achtste plek gelopen.
De A-pupillen jongens waren met een groep van vijf, Fenn Oerlemans, Siebe van der Lee, Goof Schoormans, Ramon Derks en Jasper Broeders. Ramon en Siebe hebben tot de finish aan gestreden voor hun plek. Ramon behaalde een zesentwintigste plek en Siebe behaalde een negenentwintigste plek. Daarna kwam Fenn, op de hielen gevolgd door Goof. Goof behaalde de tweeënveertigste plek en Fenn de eenenveertigste. Jasper viel nog bijna voordat hij de finish had bereikt, maar ook hij heeft deze cross uitgelopen en heeft daarmee de zesenveertigste plek gehaald.Bij de meisjes junioren D stonden Nieke Westerveen, Eva Den Boer en Renée Kramer aan de start. Zij waren de eerste die het grote rondje van 1500m mochten gaan lopen. Nieke kwam samen met vier andere het losse zand op en heeft tot het einde gesprint en hiermee een mooie zesde plaats behaalt. Eva liep een erg goede race en beëindigde met een achttiende plek. Renée liep een goede eigen wedstrijd wat een drieëntwintigste plek opleverende.Bij de jongens junioren D stonden Lucas Rutjes, Jurre Verschure en Tim van Breemen aan de start. Lucas kwam met een snelle vaart naar de finish toe waarmee hij een hele mooie derde plek heeft behaald. Jurre heeft ook weer lekker in het bos kunnen rennen, waarmee hij een achtentwintigste plek mee behaalde. En ook Tim heeft het smaak van de cross te pakken gekregen en behaalde een mooie dertigste plaats.

Biljartsport driebanden-groot:
Eerste finalisten C. v.d. Nieuwenhuizen-dbt bekend
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd deze week de eerste halve finale in het Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg driebandentoernooi voor de grote tafel gespeeld. De spanning neemt dus toe. Francine van Yperen (Standdaarbuiten), die vorig jaar nog tweede werd, won nu maar één partij en werd uitgeschakeld. Frans Sebregts (Gilze), winnaar van het kleine tafel toernooi won één wedstrijd en speelde er één gelijk. Hij speelde liefst 26% boven de klassengrens. Toch was dit onvoldoende om de finale te halen. Wilfred Tempelaars (Made) begon slecht en incasseerde twee verliespartijen. In de tweede helft herpakte hij zichzelf en won de volgende twee partijeën. Dat deed ook Leo Loonen (Oosteind). Leo had een beter percentage (7% boven de klassengrens) en plaatste zich hiermee rechtstreeks voor de finale. Eredivisie speler Paul Bruijstens (Kaatheuvel) plaatste zich eveneens voor de finale op 14 december. Paul won drie van de vier partijen en speelde er één gelijk. Hij speelde 23% boven de klassengrens. In zijn beste partij zette hij het formidabele gemiddelde van 1.800 neer. Ook zijn algemeen gemiddelde van 1.309 mag er wezen. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zeven caramboles. Deze week wordt de tweede halve finale gespeeld.


Biljartsport Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
Opmars team P.C. Kamp
In Tilburg won team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. met liefst 0-8 van team Cues & Darts. Piet Kamp hield de verdediging prima gesloten en won afgetekend. Ook voor Johan Ligtenberg was er winst. Ook hij hield de gehele wedstrijd controle. Jan Ligtenberg stevende onder meer met een serie van vier op de winst af. Hij wist het net voor de neus van zijn tegenstander uit te maken. Kopman Ad Smolders maakte de totale overwinning compleet. Al na 41 beurten was Ad al bij de finish. Hij liet het prachtige gemiddelde van 0.609 voor zich noteren. Met deze prestatie klimt team Kamp in het algemeen klassement geleidelijk naar de middenmoot. Op vrijdagavond 22 november speelt team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen team de Hazelaar uit Rosmalen. Bij winst stijgt team Kamp verder in het klassement. De wedstrijd begint om 19.30 uur.


Verlies team SunControls
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart verloor team team SunControls Tilburg met 1-7 van team de Eekhoorn uit Oosterhout. Anton Smulders was de enige die niet verloor. Toch kwam ook hij niet verder dan een gelijkspel. Anja Verbogt kwam totaal niet in haar spel en verloor kansloos. Ze kreeg ook maar 40 beurten. Bert v.d. Hooff verloor eveneens. Ook hij kwam nog al wat caramboles te kort. Hij kreeg maar 48 beurten. Kopman Patrick Schrijver haakte redelijk aan, maar verloor desondanks. Team SunControls handhaaft zich nog wel in de middenmoot.Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
4-tallen: Verlies Van den Nieuwenhuizen
In de viertallen competitie verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg. In Hilvarenbeek werd aangetreden tegen koploper biljartteam Hilvarenbeek. In de eerste sessie verloor Ton Kemmeren kansloos. Hij kreeg diverse series van vijf om zijn oren en zag zijn rivaal het al in 29 beurten uitmaken. Op de andere tafel stond Frans Kemmeren al snel op een behoorlijke achterstand. Toen begon hij aan een inhaalrace. In de slotfase maakte hij het net voor de neus van zijn tegenspeler uit en pakte de winst. In de tweede sessie was er verlies voor Theo Laros. Theo kwam maar moeizaam in zijn spel, terwijl zijn tegenstander er lustig op los scoorde. In maar 30 beurten was hij al bij de finish. Op de andere tafel etaleerde Mark Pijnenburg opnieuw zijn grootse vorm. In maar 27 beurten maakte hij korte metten. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.703. Op donderdagavond 21 november speelt team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart tegen DKM uit Oosterhout. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.Biljartsport Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein:
B1: Volle winst ’t Vaartje 3
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team ’t Vaartje 3 de volle winst met 30-22 tegen team Kierewiet uit Kaatsheuvel. Arthur Snoeren hield de verdediging prima gesloten en loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Ton Kemmeren speelde een puike partij. Hij had maar 36 beurten nodig om de eindstreep te bereiken. Hij gaf zijn tegenstrever geen schijn van kans. Hijn liet het mooie moyenne van 0.750 voor zich noteren. Met een gemiddelde van 0.966 was kopman Embert Broekhoven de beste man van de avond. Hij bereikte de meet met diverse series van vier. Hij was al na 30 beurten bij de eindstreep. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje 3 nu nipt aan de leiding. Team ’t Vaartje 2 verloor ondanks goed spel met 24-30 van team HMS uit Sprang-Capelle. Piet Vissers kwam maar drie caramboles te kort. Hij zette het mooie gemiddelde va 0.651 neer. Ondanks het fraaie gemiddelde van 0.914, moest ook Willy v.d. wiel een nederlaag incasseren. Kopman Patrick Schrijver produceerde een geweldige serie van acht en kwam uit op het prachtige gemiddelde van 0787. Toch leverde ook dit geen winst op. Door dit resultaat staat dit team op een fraaie vijfde plaats.


B2: Volle winst AK Deur & Interieur
In Sprang-Capelle won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 22-30 van team Landzicht. Erwin Ligtenberg won met het kleinst mogelijke verschil. Hij kwam uit op 0.387. Edwin Ligtenberg speelde fantastisch. Hij liet het schitterende gemiddelde van 0.500 voor zich noteren. Dit was een duidelijke inspiratie voor kopman Jan Ligtenberg. Hij kwam uit op het fabuleuze moyenne van 0.729. Zowel Edwin als Jan maakten allebei een serie van vier. Mark Pijnenburg hield voor team Royal Hedge de schade beperkt. Het zag er niet goed uit toen zowel Bert v.d. Hooff als Anton Smulders verloren. Bert kwam overigens maar twee caramboles te kort. Anton kreeg maar 42 beurten en bleef steken op vijf caramboles van de finish. Mark redde de eer voor zijn team. Hij pakte de winst wel onder meer met een serie van vier. Ondanks de nederlaag met 25-27 blijft team Royal Hedge aan de leiding. Op dinsdagavond 26 november speelt team AK in sportcafé ’t Vaartje een thuiswedstrijd tegen team ’t Pleintje uit Dussen. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Midweek Bonds Toernooi 2019

Op de laatste woensdag van oktober organiseerde JdbC Dongen haar 3e en tevens laatste Bondstoernooi van dit jaar. In tegenstelling tot vele andere toernooien die vaak in hget weekend gehouden worden, was het deze keer op een door-de-weekse-dag: op woensdag.
Er hadden zich 32 equipes ingeschreven, het maximum aantal teams i.v.m. de bezetting in de hal. De helft van het aantal equipes kwam van onze eigen vereniging en de andere helft kwam uit de regio. Het waren doorgaans teams die je ook op andere toernooien tegenkomt.
Rond haf 11 was alle voorbereidende administratie afgerond en kon men gaan beginnen aan de eerste wedstrijd uit een reeks van 5 voorgelote partijen. Deze loting werd door de computer gedaan en niemand wist dus op voorhand tegen wie ze zouden gaan spelen.
Elk equipe kreeg een wedstrijdkaartje, waarop was aangegeven tegen we ze achtereenvolgens moesten spelen.
Hoewel de weersomstandigheden zeker niet verkeerd waren, besloten de meeste equipes toch in de hal te gaan spelen. Enkele teams wilden graag buiten spelen, waardoor er geen wachtpartij was. Na het openingswoordje van Henk, die samen met Marian achter de wedstrijdtafel zat, gaf onze arbiter in de persoon van Wim de Jong nog wat aanwijzingen aan de equipes.
Een van de wedstrijden duurde best lang: 2 uur en een kwartier! Hierdoor verschoof het wedstrijdschema enigszins en het was voor sommige equipes een hele lange pauze!
Rond het middaguur was de crew van de catering gereed om de spelers te voorzien van een heerlijk eigen gemaakte erwtensoep (dank je wel Annie!), tosti’s, broodjes ei en natuurlijk ook de bekende, overheerlijke “broodje boules”. Deze groep, bestaande uit Wilma, Wim, Willy en Annie had het best wel druk, maar alles verliep prima.

Na elke wedstrijd moesten beide teams zich melden om de uitslag door te geven, zowel de winnaars als de verliezers. Bij winst kreeg elk equipe €2,- uitbetaald, hetgeen wederom goed gewaardeerd werd. Rond 17 uur waren de meeste wedstrijden al wel gespeeld en was het wachten op de uitslag. Een klein half uurtje later was de WECO zover, dat deze bekend gemaakt kon worden.


Hieronder volgt dan de uitslag van de prijswinnaars:
1e plaats: Jeroen Bleyen en Ali Doualeh (’t Dupke) 5 gewonnen + 59
2e plaats: Marian van Campen en Lies B. (Va-Tout) 5 gewonnen + 39
3e plaats: Cor Timmermans en Sran Dankers (JdbCD) 5 gewonnen + 38
4e plaats: Norma Bijl en Arnold Bijl (PC Genebos Be) 4 gewonnen + 30
5e plaats: Peter Timmermans en Osman Jibril (Mix) 4 gewonnen + 22
Wil vanGestel en Ben van Driessen (PVT) 4 gewonnen + 22


Het was een geslaagd boulestoernooi. Niet alleen vanwege het fraaie weer, maar ook door het enthousiasme en de sportiviteit van de deelnemers.

La Vuelta 2020 komt door Dongen
Ideeën? Meld ze aan!

Fietsen doe je in De Langstraat en meer bepaald in Dongen. In de zomer van 2020 mogen we zelfs het peloton van La Vuelta verwelkomen! En dat is heel bijzonder.

Twee etappes van de Ronde van Spanje doorkruisen regio De Langstraat op 15 en 16 augustus. Op zondag 16 augustus komt het peloton door Dongen. Maar niet alleen deze twee dagen wordt het feest; graag bouwen La Vuelta Holanda, BrabantSport, Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) De Langstraat en betrokken gemeenten al vanaf april samen met jou de spanning op met een serie van evenementen en activiteiten. Zij roepen inwoners, tourclubs, wielerverenigingen, sportorganisaties, horeca, winkeliers, evenementenorganisatoren en culturele organisaties op om bij te dragen aan de totstandkoming van het programma.Ideeën? Meld ze aan!Draag jij graag bij aan een feestelijke doorkomst op 15 of 16 augustus of heb jij ideeën rondom de thema’s wielercultuur, (recreatief) fietsen en/of Spanje in de aanloop hier naar toe? Meld je activiteit dan aan op www.lavueltahollanda.com. Denk bijvoorbeeld aan sportieve en recreatieve activiteiten, zoals een spinningmarathon, dikke banden race, wielerronde of fietsevenement voor het hele gezin. Vergeet ook onze Spaanse erfgoedbanden en de Spaanse culinaire specialiteiten niet als inspiratiebron. Voor organisatoren die een bijdrage tot € 40.000,- vragen sluit het aanmeldloket al op 31 oktober a.s. Bijeenkomst op 22 oktoberOp 22 oktober om 19.30 uur organiseert RBT De Langstraat op een centrale locatie in de regio een bijeenkomst voor belangstellenden die voornemens zijn een projectvoorstel in te dienen. Ben je op zoek naar meer inspiratie, wil je geholpen worden om je ideeën te vertalen in een concreet en kansrijk projectplan, of ben je op zoek naar partners om tot uitvoering van je plan te komen? Meld je dan voor 15 oktober aan via info@rbtdelangstraat.nl of neem contact op met projectleider Inge Sprangers via 0638290914.

ATLEDO JUNIOREN SCOREN

GOED BIJ DE SCORPIO CROSS

Het was koud en zonnig afgelopen zondag. Gecombineerd met een leuk technisch parcours waren het de ideale omstandigheden voor de Scorpio Cross in Oosterhout! Natuurlijk waren veel Atledo junioren op de Vrachelse Heide te vinden.

Bij de D-junioren meisje starten o.a. Nieke Westerveen en Eva den Boer. Eva is pas net weer up en running en moet nog even aan de gewenning. De 18e plaats is nu waar ze staat.
Nieke liep lekker, fit en strijdlustig en zij kwam tot de 6e plaats! Renee Kramer liep haar eigen race, en dat leverde een 23e plaats op.

Bij de jongens D zien we Lucas Rutjes aan de start. Na een mooie race mag hij met de bronzen medaille naar huis. Boris Griep, een kersverse Mila Trooper, heeft hoop op zijn zus Lotte te verslaan, want deze groepen startten tegelijk vandaag. Dat is niet gelukt, maar Boris heeft er wel knap een vijfde plaats uit gesleept.

Lotte had haar strijd bij de C-junioren meisjes met Roos de Jong en Danica Willemen. Vooraan in de race liep ze met Roos de Jong en Layana van PAC voor de podiumplaatsen. Roos met haar geweldige eindsprint gaat er met het goud vandoor, Layana eindigt op de tweede plaats en Lotte maakt het podium vol. Danica moest vorige week uitvallen, dus vandaag de boel wat rustiger aangepakt. En daarmee wordt ze vierde!

Bij de B-junioren meisjes staat het illustere trio Anne de Jong, Bieke Schipperen en Marit Griep aan de start. Ook zien we hier Amber Bosman en Michelle Frowijn, die ook voor het podium zullen gaan.
Michelle opent bij de start en de rest volgt. Met vijven blijven ze bij elkaar, maar aan het einde van de eerste ronde gaat Bieke Michelle voorbij, gevolgd door Marit. Het tempo gaat omhoog en de andere drie moeten passen.
Marit maakt het echter af en Bieke wordt tweede, terwijl Michelle naar brons gaat. Anne weet met een vierde plaats op haar beurt Amber achter zich te houden.

Brik van Disseldorp en Sijmen Doorakkers komen daarna bij de A-junioren het parcours op. Sijmen is keihard aan het trainen, maar je kunt niet volle bak gaan op dit soort afstanden. Maar vandaag ging het goed. Tevreden over de meet en op de vijfde plaats!
Brik neemt de volgende stap van zijn comeback. Meteen meedoen. Dat gaat ronde na ronde gewoon goed, hij draait goed mee voorin en de laatste ronde laat hij nog even wat zien en wordt vierde. Zeer tevreden en gemotiveerd tot meer.finale band 5e klassev.l.n.r. Saskia, Tjeu, Ronald, Christ, Jan en kampioene Joke

( foto)PERSOONLIJK KAMPIOENSCHAP BANDSTOTEN DE VALK.
JOKE CLEMENS ONGESLAGEN KAMPIOEN IN DE 5E KLASSE.


Dit jaar vindt voor de 45e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats.Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk.In het toernooi spelen in totaal 85 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 17 en zaterdag 18 april om een leuke prijzenpot in de superfinale.Vorige week werd de finale verspeeld in de 5e klasse.Alle deelnemers dienden 15 caramboles te behalen.Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 6 zich voor deze finale.Onder deskundige arbitrage van Nicole van Geloven en Jan Embrechts speelden clubgenoten Ronald van Eil en Tjeu Boomaars van b.v. de herberg tegen elkaar, in 10 beurten gaf Tjeu al gelijk zijn visitekaartje af.De 2 dames die de finale wisten te bereiken, Joke Clemens van b.v. de herberg en Saskia van der Sanden, kwamen voor de eerste keer aan tafel. Joke won in 27 beurten.Christ van den Hoven, van b.v. de salamander en Jan Leemans, van b.v. de keu, speelden hierna hun 1e wedstrijd, Christ won in 25 beurten.Ronald en Joke speelde hierna remise in 28 beurten. Christ pakte ook zijn 2e winst tegen Saskia in 18 beurten.Jan bezorgde hierna Tjeu zijn eerste nederlaag dat ging in 18 beurten.De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen de koplopers Christ en Joke, het gelukte Joke om Christ te verslaan in 22 beurten.Na dag 1 Joke aan de leiding met 5 punten.Op dag 2 was de arbitrage in vertrouwde handen bij Paul de Jong en Bianca van Praet.Jan en Ronald speelden als eerste tegen elkaar, in 11 beurten was Jan aan de meet.Tjeu pakte zijn 2e winst door Saskia te kloppen in 20 beurten.Christ klopte vervolgens Ronald en 22 beurten en bleef ook in de race voor de titel.Door winst op Tjeu in 22 beurten kwam Joke al uit op 7 punten, Tjeu was hierdoor kansloos voor de titel.Jan bleef ook aanklampen en door winst op Saskia in 20 beurten was Jan nog steeds titelkandidaat.Nog 3 kanshebbers voor de titel bij het ingaan van de laatste speelronde, Joke had 7 punten, Christ en Jan 6.Christ wist Tjeu te kloppen in 20 beurten en had nu 8 punten verzameld.Saskia pakte toch nog haar eerste winst tegen Ronald in 32 beurten.Het scenario voor de laatste wedstrijd was spannend te noemen.Bij winst van Joke was zij kampioen, mocht Jan winnen dan speelden Jan en Christ om de titel, bij remise zouden Christ en Joke dat doen.Joke had het beste bewaard voor de laatste partij en wist Jan in 17 beurten te verslaan en daarmee de titel voor zich op te eisen, proficiat.Door dit kampioenschap is Joke ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, Lars van Delft, kampioen in de 6e klasse had zich hiervoor al geplaatst.
 De beste partij was voor Tjeu Boomaars (10 beurten) en Jan Leemans had met 8 de hoogste serie.Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Darts WBDF-competitie:
Ruime winst ‘t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team ’t Vaartje met liefst 8-1 van team ’t Wiel uit Bavel. Davey Danyluk was de enge die zijn singlepartij verloor. Winst was er voor Hans de Jong , Ruud van Kollenburg en Goof Verbunt. Alle koppelpartijen werden door ’t Vaartje in winst omgezet. Ook de teamronde ging naar de darters uit Dongen-Vaart. Ruud gooide bovendien nog een mooie 180-er. Hans zette een schitterende finish van 114 neer. Door deze uitslag blijft team ’t Vaartje meedoen in de top van het klassement. Op dinsdagavond 19 november gooit team ’t Vaartje in eigen huis tegen team Het Kan Net uit Etten-Leur. Deze wedstrijd begint om 21.00 uur.

Darts:
Wedstrijd bouwbedrijf Van Leijsen-ranking
Op zaterdagavond 23 november staat er weer een wedstrijd op de rol in het kader van het bouwbedrijf Van Leijsen Dongen-ranking-toernooi. Het is een gezellig toernooi, waarbij de sportiviteit voorop staat. Mooi is dat ook de wat mindere darter kansen heeft, omdat de koppels steeds geloot worden. Er wordt gestart met het koppeltoernooi. Daarna volgt het singletoernooi. Het inschrijfgeld bedraagt slechts vijf euro per spelsoort. Er zijn naast punten voor de ranking ook mooie dagprijzen te verdienen. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 20.00 uur.Darts WBDF-competitie:
Winst ‘t Vaartje
In Terheiden won team ’t Vaartje met 3-6 van team de Reddende Engel. Na de singles leidde het team uit Dongen-Vaart al met 1-3 dankzij winst van Hans de Jong, Davey Danyluk en Goof Verbunt. Alleen Patty v.d. Wiel lukte het niet om de winst te pakken. De koppelwedstrijden gingen gelijk op. In de teamronde was er weer winst voor ’t Vaartje. Hans de Jong had nog een mooie 180-er. Goof Verbunt had een formidabele finish met 154. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje op een prachtige tweede plaats.

2zzz999
4zzz999
3zzz999
5zzz999

OPEN DARTTOERNOOI CAFÉ DE VALK.
SINGLE WINST EN 170 FINISH VOOR BERRY VAN PEER.
DENNIS VAN STRIEN EN TINUS VAN TIEL

WINNEN BIJ DE KOPPELS.


Zondag 17 november j.l. vond het 8e toernooi plaats voor de ranking.Er werd een single en een koppeltoernooi verspeeld.Beide toernooien hadden daarnaast een winnaars en een verliezersronde.Er werd gestart met de koppelwedstrijden.Door winst op Stef Macare en Ramon Bressers werden Berry van Peer en Mark Bakx finalisten.Dennis van Strien en Tinus van Tiel wonnen in de andere halve finale van Toon van Peer en Carlo van Peer.In de finale ging de winst met 4-3 naar Tinus en Dennis, proficiat.De verliezersronde werd met 4-1 gewonnen door Ronny Huybrechts en Steven Raman tegen Corné van Mastrigt en Jurgen Evers.De hoogste uitworp ging naar Berry van Peer met 140.Toon van Peer gooide 117 uit en Corné van Mastrigt 101.Hierna gingen de singles van start.Berry van Peer ging naar zijn 2e finale door winst op Mark Bakx.Carlo van Peer hield Tinus van Tiel van zijn 2e finale af.In een goede finale ging de winst met 5-4 naar Berry, die daarmee het toernooi won, proficiat.Steven Raman won met 4-3 van Ronny Huybrechts in de finale van de verliezersronde.De hoogste uitworp was voor Berry van Peer met 170, Berry had ook nog een 138 uitworp.Ramon Bressers gooide 160 uit, Steven Raman 150.Jurgen Evers finishte vanaf 130 en Tinus van Tiel deed dat vanaf 121 en 101.In totaal werd er 33 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie. (maximaal 2 p.p.)7x 180 voor Berry van Peer.5x 180 voor Corné van Mastrigt.4x 180 voor Carlo van Peer en Stef Macare,3x 180 voor Toon van Peer.2x 180 voor Tinus van Tiel, Ronny Huybrechts en Ramon Bressers.1x 180 was er voor Dennis van Strien, Mark Bakx, Carlo van Cleef en Rens Heijmans, de 180 van Rens was de 28.200e 180 goed voor een extra prijs van 25 euro.
De uitslag:
WINNAARS SINGLE -
1. Berry van Peer
2. Carlo van Peer
3. Tinus van Tiel
4. Mark Bakx
5. Jurgen Evers
6. Ramon Bressers
7. Sterf Macare
8. Rens Heijmans
WINNAARS KOPPELS -
1. Tinus van Tiel – Dennis van Strien
2. Berry van Peer – Mark Bakx
3. Stef Macare – Ramon Bressers
4. Toon van Peer – Carlo van Peer

VERLIEZERS SINGLE -
1. Steven Raman
2. Ronny Huybrechts
3. Marly van den Heuvel
4. Corné van Mastrigt

VERLIEZERS KOPPELS -
1. Ronny Huybrechts – Steven Raman
2. Jurgen Evers – Corné van Mastrigt
3. Carlo van Cleef – François Gruteke
4. Rens Heijmans - Peter Willemsen
Het volgende toernooi is op zondag 24 november, single en koppels , graag tot dan. Kijk ook op www.falkie.nl

ALLE SPORT IN DONGEN

ONS SPORT ARCHIEF  klik/tik